24 Ocak 2008 Perşembe

KIYMALI KÖMBE




canlarım merhaba....

bu güzel böreği hep yapmak istiyordum ...kısmet bu güneymiş...gerçekten çok güzel oluyo...

bu tarifimi etkinlik sahibi arkadaşım leziz arkadaşımın güzel etkinliğine gönderiyorum...başarılar dilerim...çok yoğun olduğum için eski tarifimle katılıyorum..etkinliği kaçırmak istemedim....:))

tarifi azerievi sayfasından aldım......bence mutlaka uğrayın..harika tariflerin olduğu bir forum sayfası.......tarifi aynen yazıyorum......

Malzemeler:


Hamuru:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1-2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi:

250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
tuz, karabiber
Yapılışı:


Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.

İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine kıyma harcının tümü serilir.

Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
Bıçakla dilimlenir.

200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun

22 Ocak 2008 Salı

MISIR UNLU KEK VE SOBE SOBE....


merhaba arkadaşlar;



bu gün düşündüm taşındım dedimki herşeyin kekini yapıyoruz,meyvelisinden ,tuzlusundan,gazozolusundan..hiç bir şey bulamazsak su ile bile kek yapıyoruz..geçenlerde evde yumurtam yoktu..yumurtasız bike kek yaptım.. o bile oluyormuş..



ve sonunda bir karadenizli olarak neden mısır unundan kek yapmıyayım uyyyyyy..hemen gittim mutfağa ve bu şahane kekleri yaptım..



eğer sizin de benim gibi evde mısır ununuz çok sa mutlaka deneyin..bazı arkadaşlarımda gördüm tuzlusunu yapıyor ama ben tatlısını yaptım...bunuda denemenizi isterim....çok güzel oliy daaaaa..:)))

MALZEMELER

-iki yumurta

-bir su bardağı şeker

-yarım su bardağı süt

-yarım su bardağı zeytinyağı

-bir su bardağı mısır unu

-bir su bardağından fazla un

-kabartma tozu

-vanilya

YAPILIŞI:önce yumurtalar ve şekerle çırpılır sonra zeytinyağı ve süt eklenir...mısır unu va unda eklenerek karıştırılır ..en ssonda kabartmatozu ve vanilya ilave edilerek küçük mufin kalıplarına dökülür...(isterseniz başka bir kalıptata yapabilirsiniz.)..üstü fındıkla süslenerek 170lik fırında pişirilir...afiyet olsun....



sevgili bengisu-abihayat arkadaşım beni sobelemiş..kendisine çok teşk.ederim....işte cevaplar...

Blog yazmaya ilk defa ne zaman başladım?

..blog yazmaya ilk defa nisan ayı 2006 yılında başladım...nasıl oldu bende anlamadım..sevgilin disalin ısrarlarına daynamayıp hadi sanada bir blog açalım demesiyle başladım...

Blog yazılarımın konusunun belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

...herkes gibi bende bilgisayarın başına geçip kalvyenin tuşları beni nereye götürüyorsa oraya doğru gidiyorum...belli bir çizgim yok doğrusu.....

Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?

...doğrusu oğlum pek fırsat vermiyor..uyuduğu zaman ve reklamlar başladığı an pc nin başına oturabiliyorum...yoksa ..diğer zamanlarda sadece önünden geçebiliyorum el sallayarak...)))

Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

...hiç böyle düşünmedim..düşüneceğimide sanmıyorum..çünkü hegün yeni bir heyecanla açıyorum bloğumu..ve artacağınada inanıyorum...

Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?

...zaman neyi gösterir bilemiyorum..ama sağ olduğum sürece burdayım..:)))

ikinci sobem de kizilciksurubu arkadaşımdan .. kendisine teşk. ederim..biraz geç oldu ama..anca fırsat bulabildim..buyrun sorular ve cevapları...

hayatin size ögrettigi 3 önemlisey...

1...gurbetin çok acı bir şey olduğunu ..uzakta kalınca anladım......

2...en güzel dostlukların elbet bir gün biteceğini...

3...kocaman bir aile olmanın dünyanın en güzel mutluluk olduğunu hayyat ban zaman içerisinde öğretti....

20 Ocak 2008 Pazar

AŞURE VE P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ.10...


sevgili arkadaşım womentuana porselen demliğin 10. etkinliğini yapıyor..şimdiden kendisine kolay gelsin...
malesef biraz geç oldu ama şükür bende tarifimi yayınlıyorum..hepimizin bildiği gibi muharrem ayı içerisindeyiz..allaah herkesin niyetini kabul etsin..bende günün anlam ve önemine uygun olsun diye aşure yapmak istedim..
inş.başarılı olmuşumdur..
Malzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı yeşilmercimek
1/2 su bardağı taze mısır
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su
Süsleme için:1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi,
fındık
Tarçın ,nar taneleri
Yemeğin Tarifi
Buğday, fasulye, nohut yeşilmercimek ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın.
Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.
daha sonra yeilmercimeğede aynı işlemi uygulyın..İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ,mısırı ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın.
Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın.
Soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz. afiyet olsun....

18 Ocak 2008 Cuma

TUZLU SİMİT VE SOBEEEE

merhaba arkadaşlar;ilk tarifim ve ilk sobemle karşınızdayım...
aranızda bulunmaktan çok mutluyum..burası gerçekten çok rahat ve konforlu:)))

blogcuyu bırakmak her nekadar beni üzdüysede burda olmaktan mutluyum...

beni yalnız bırakmayan bütün arkadaşlarıma çoook teşk.ederim..insanın dostları tarafından sevilmesi kadar güzel bir şey olamaz....:))

tuzlu simitlerimizin önce tarifini verelim..


MALZEMELER
5 su bardağı un
1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvıyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin; 1 adet çırpılmış yumurta akı
Yarım çay bardağı susam

HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde hamur malzemelerimiz olan; yumuşamış margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice karıştırıp, 5-6 dakika kadar sıkıca yoğuralım. Sonra da iyice kıvama gelip, özleşen hamuru bir kenarda en az 30 dakika kadar dinlendirelim. Şimdi fırın tepsisini, yumuşamış margarinle iyice yağlayalım.

Öte yandan dinlenen hamurdan, kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki elimizin arasında ince uzun şerit şeklinde yuvarlayalım. Sonra da bu yuvarlak şeritin iki ucunu birleştirerek minik simit şeklini verelim.
Hazırladığımız simitleri bir tasın içinde çırpılmış yumurta akına daldıralım ve sonra da iyice susama bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. En az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığımız ve ısıttığımız fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirelim. Fırından alıp, soğumaya bırakalım ve sonra da servise sunalım....afiyet olsun...


ilk sobem demiştim..sevgili arkadaşım zeytin yaprağı beni sobeledi..kendisine burdan teşk.ederim..umarım sobe yanıtlarıyla melekciğimi mutlu ederim...

buyrun arkadaşlar....

yemekolsam ne olurdum:tabiiki pizza olurdum..aç karnınayken bir dilim pizza ya acaba kim hayır diyebilir...:))

aylardan ne olurdum:şubat ayı olurdum..şubatın soğuğunda tanıdım eşimi.....ve tabiki mevsimlerdende kış olurdum..her zaman çok gizemli gelmiştir bana....

kıyafet olsam ne olurdum:atkı olrdum..soğuk havalarda ne güzelde ıstır..ve aksesüar olarakta hep tercihim olmuştur....


renk olsam ne olurdum:siyahın içinde beyaz olurdum....karanlığın içinde aydınlığı bulmak gibi...


çalgı aleti olsam ne olurdum:gitar olurdum..sebebini bilmiyorum ama..sesi kulağıma çok huş geliyo..beni dinlendiriyor.....


ayakkabı olsam ne olurdum:pauç olurdum..masumiyetliği,sadeliğive zerafati simgelediği için...öylede görünmüyormu........

13 Ocak 2008 Pazar

ARTIK BURADAYIM......


işte geldim burdayım....
yesildomatesin tarihi çok eskiye dayanmasada..blog açmam bir yıl önceydi..daha önce bu yola iki kişi girdik..adını disal koyduk...bebeğim çok küçük olduğu için bir süre blogla ilgilenemedim..
geçen süre zarfında siz arkadaşlarımdan tarif aldık,denedik ve çevremizdeki arkadaşlarımıza ikram ettik...
bu tarifler disalin arşivinde çoğalınca banada blog açmaya karar verdik..
adını yesildomates koyduk......
kızarmaya başlayan domatesimi artık burada sunacağım....
bana destek veren bütün arkadaşlaıma teşk.ediyorum....

6 Ocak 2008 Pazar

PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI '9 PRENSES SALATA

merhaba arkadaşlar yine güzelmi güzel bir tarifle karşınzdayım..sevgili diyalog yemeklerinden aldığım prenses salatasının tarifini vermek istiyorum..
dün sevgili arkadaşlarım bendeydi aralarınada disalde vardı...çok güzel bir gün geçirdik...yedik...yedik...ve yine yedik...ve nihayet şiştik....:))) ne olacak halimiz bilmiyorum..

arkadaşlar salatamı çok beğendi...sevgili disali biliyorsunuz soğan yemediği için malesef salatama taze soğan koyamadım..ama siz mutlaka koyun....çok ayrı bir lezzet veriyor..

edaca30 arkadaşımın bu hafta yapmış olduğu etkinliğe bu güzel salatamla katılmak istiyorum..

umarım beğenirsiniz ...bu arada diyalog yemeklerine tekrar teşekkür etmek istiyorum..bizlere bu kadar güzel tarifler verdiği için...

şimdiden kolay gelsin...
5-6 adet patates
1 limonun suyu
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık mayonez
havucyeşillik
YAPILIŞ....
Patatesler iyice haşlanır,püre yapıcı ile ezilir,içine limon suyu,tuz,zeytinyağı ve biraz mayonez eklenir.Hazırlanan bu karışımikiye bölünür,bir bölümüne rendelenmiş havuç,ikinci bölüme ince doğranmış yeşilliklerkonulur...Bu karışımlar sıra ile bir kalıba yerleştirilir,bir müddet buzdolabında bekletilir ve ters çevrilerek servis yapılır..AFİYET OLSUN..

ETİMEKLİ PROFİTEROL.. PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGİ 8

merhaba arkadaşlar.....

uzun bir aradan sonra şükür kavuşturana...bayram telaşı derken sizlere hiç vakit ayıramadım..bir de üstüne bizim oğlan hastalanınca sormayın gitsin:(

şükür şimdi iyidir.. ama bizi çok korkuttu...

bayramdan önce arkadaşlara yapmıştım....bayramda da sevgili kayınvalideme yaptığım etimekli profiterolin tarifini vermek istiyorum..çok beğendiler hatta gerçek sandılar....tarifi sevgili arkadaşım diyalogyemeklerinden aldım..şiddetle herkese tavsiye ediyorum....ağızda çok hoş bir tat bırakıyo..ve çok hafif oluyo..

sevgili arkaşım keskinlininmutfagi beni etkinliğe davet etti..kendisine teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum....

MALZEMELER-
-1 kg.süt-
-1 bardak şeker
-1 bardak un
-1 paket krem şantiy
-1 bardaktan biraz az süt kremşantiy için.
-1 paket tuzsuz etimek
-1 paket hazır çikolatalı sos
süslemek için fındık,çikolata taneleri,hindistan cevizi.....
YAPILIŞ....
Süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin,biraz soguyunca içine bir kaşık tereyagı ekleyin.Krem şantiyi sütle çırpın,ve muhallebiye ekleyerek iyice çırpın.Etimekleri irice parçalara ayırarak, çırptığınız karışıma ekleyin ve ıslattığınız borcama veya kaselere boşaltın.Hazır çikolatalı sosu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın...Onu da karışımın üzerine yaydıktan sonra ...dilediginiz gibi süsleyin.AFİYET OLSUN...

GÜL TATLISI



merhaba arkadaşlar;

çok yoğun dört gün beni bekliyo..çünkü bugün kayınvalidemler geliyo...bir teleş bir teleş sormayın gitsin..
herşeyin çok güzel olmasını istiyorum..inş. başarırım..bu yoğunluk içinde belki siz sevgili dostlarıma olan ziyaretlerimi aksatabilirim..şimdiden kusura bakmayın...hepinizi öpüyorum...

burdan öncelikle bütün arkadaşlarımın ve sevdiklerimin kurban bayramını kutlar,sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmenizi dilerim..

gül tatlısını hepimiz biliyoruz, birde benden görmenizi istedim.

tatlı yiyelim tatlı konuşalım...bayramlarımızda bu güzellik içinde geçsin....

BUYURMAZMISINIZ....

1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık.(ben ceviz kullandım)

ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.5. Çay bardağı ile kesilir
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir
7. rulo şeklinde sarılır
8. ikiye kesilir
9. tepsiye dizilir
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.

ISLAK KEK PORSELEN DEMLİK CAY SAATLARI ETKİNLİGİ 7

etkinliğin bitmesine ramak kala tarifimi yetiştirdim şükür....etkinlik için kolay gelsin ve davetin için çok teşekkürler sevgili baharhabercisiyim........

çok yoğun bir hafta geçirdim....erkek kardeşimin nişanı vardı....hafta sonu ankaradaydık....zaten disallerle birlikte gittik....çok yorulduk..ama çok eğlendik.....

iki güne çok güzel anlar sığdırdık....o yoğunluk içinde disalle bir iki dükkan gezmeyide ihmal etmedik.....aldığımız tabaklardan bir kaçı ucuzluk kurbanı oldu.....ankaradan sağlam aldık kırığını ineboluya attık....neye niyet neye kısmet .....

uzun lafın kısası herşey çok güzeldi....kardeşime ve nişanlısına mutluluklar diliyorum.....ailemize hoşgeldin..............

onlarla hiçbir ilgisi yok...kendime yaptım....afiyetle yedim.....

malzemeler.....
ISLAK KEK
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao

bu karışımdan bir bardak ayır......
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kab..tozu
üzeri için çilekli krem şanti(iki poşet)

yapılışı....şeker ve yumurta iyice çırpılır...sıvı yağ süt ve kakao eklenir...bu karışımdan bir bardak ayrılırkalan karışıma un,vanilya ve ka.tozu ekleniryağlanmış tepside 200 derecede pişirilir....sıcakken ayrılmış olan sos hertarafına dökülürkremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır...soğuyan kekin üzerine eklenir...

KÜÇÜK ÇITIR BÖREKLER

sevgili arkadaşlar çok yoğun bir hafta sonundan sizlere merhaba...ayrıntılarını, daha sonraki tarifimde anlatacağım...:))

gelgelelim çıtır böreklerimizin yapılışına.....

iki adet yufka üstekonulur...üzerlerine erimiş margarin ve soda karışımı ile hazırlanan harç fırça yardımıyla sürülür.yufkalar önce dörde,sonra sekize,sonrada onaltıya bölünür...içlerine hazırlana iç koyolur(peynirli iç yaptım)ve güzelce sarılır...üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirilerek.180 derecelik fırında pişirilir....afiyet olsun...

PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI 6" SUSAM MANTOLU KEK

herkese slm;

güzel bir tarifle karşınızdayım..tahinli ve susam mantolu kek..bu güzel tarifi sevgili arkadaşım yersofrasi görmüştüm..çok güzel görünüyordu..ilk fırsatta denemek istedim..

gerçektende lezzetli bir tarif oluyo...tahin ve susamın birleşmesinden çok güzel bir tat ortaya çıktı...herkase ısrarla tavsiye ederim.....

sevgili arkadaşım güldencehobi ev sahipliğini yaptığı PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI ne bende bu güzel kekimle katılmak istedim...şimdiden arkadaşıma kolay gelsin diyorum...

Malzemeler -3 yumurta -1,5 su bardağı şeker -1 su bardağı sıvıyağ -1 çay bardağı tahin -1 çay bardağı soğuk süt -1 paket kabartma tozu -3 su bardağı un
Mantosu İçin -1 tatlı kaşığı margarin
-1 çay bardağı susam -1çorba kaşığı kırılmış ceviz
Önce yumurta ve şekeri kabarana kadar yalaşık 5 dakika çırptım sonra mikseri kaldırıp tahta kaşıkla sıvıyağı ve sütü ekledim unu ve kabartma tozunu eleyerek ekledim ve tahta kaşıkla yumurtanın kabarıklığını söndürmeden aşağıdan yukarıya karıştırdım en son tahini ekleyip biraz daha karıştırdım. Kalıp için yağı fırça ile bütün kalıba sürdüm susamı kalıbın her tarafına eşit gelecek şekilde serptim en son cevizleri tabana yayıp kek karışımını döktüm.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişrdim yaklaşık 40 dakika .Afiyet Olsun...

şimdiden herkese kolay gelsin...

ÇİLEK SOSLU PARFE

merhaba arkadaşlar...
bugün disalin birinci yıl dönümünü kutladık....
isimlerimizi birleştirerek kurmuştuk.....benim herzaman ilk göz ağrımdır.....her ne kadar kendime ayrı bir blog açmış olsamda pc ye girer girmez ilk olarak elim disale gider.....
canım benim blog yılımız kutlu mutlu hayırlı olsun....bu arada disalin pastasının harflerini kendi ellerimle kestim....inşallah uğurlu gelirim...parfemide bu güne özel yaptım...afiyetle yedik.....
gelelim parfenin malzemesine...........1 kutu kremşanti2 adet muz1 paket bebe bisküvisi1 yemek kaşığı hindistan cevizidamla çikolataüzeri için çilekli ahududulu sosyapılışı..........kremşanti tarifine göre çırpılır.....bisküvi iri şekilde kırılır....şantiye eklenir....muz,hin.cevizi,damla çikl.eklenir....yapılan harç muffin kalıplara konulur....1 saat dolapta bekletilir..sos tarifine göre pişirilir.....kalıptan çıkarılan parfelerin üzerine dökülür.....not.....(ben silikon kalıp kullandım....çıkarması kolay oldu....isterseniz büyük kalıpta yapıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz....kalıba poşet geçirmeyi unutmayın....daha kolay çıkar)

ELMALI TURTA


bu haftaki ,etkinlik haftasına sevgili arkadaşımız yenitadlar benide davet etmiş...beni düşünüp, davet ettiği için çoook teşk ederim...

tarifim herkesin bildiği...bu soğuk kış günlerinde elmanın bol olduğu enfesmi enfes bir turta yapmak istedim..bizim evde ençok tercih edilen pastaların arasında yer alır..umarım beğenirsiniz...şimdiden kolay gelsin..

arkadaşlar tarafından hamuru çoksevildi....... özellikle disal çoook beğeniyooo:))...

malzemeler:2.5 su bardağı un 150 gr margarin(erimiş olacak) yarım su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu iki yumurta

İç Malzemeleriüç orta boy elma yarım su bardağı pudra şekeri yarım su bardağı fıdık bir tatlı kaşığı tarçın
yapılışı:Bütün malzemeler karıştırılır yumuşak bir hamur elde edilir. Göz kararı kadar bir parça hamurdan alınıp buzdolabında sertleşmesi sağlanır. kalan hamur 26 cm çapında kelepçeli kalıba düzgün bir şekilde koyulur. Diğer tarafta iç malzemeleri hazırlanır. Elmalar soyulur, rendelenir,tavada pudra şekeri ve tarçın eklenerek hafif pişirilir. Soğutularak hamurun üstüne dökülür. Dolaptan alınan hamur parçası elmaların üstüne rendelenerek turtamız 180 derecelik fırında pişirilir....afiyet olsun..

YOĞURTLU PATATES

merhaba....
yarına bir gün kala tarifimi ekleyeyim dedim....
yarının öğretmenler günü olduğunu biliyorsunuz...
bu güzel ve anlamlı gün beni daha doğrusu eşimi çok ilgilendiriyor....ona hediye olarak yukardaki patatesi yaptım.....çok sevdiği bir salatadır....

bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.....ve bu salatayı bütün öğretmenlere hediye ediyorum.....

malzemeler1 kg.patatesbir kutu garnitürbeş adet kornişon turşubir kaşık tereyağtuz,karabiber,kırmızıbiberyoğurtmayoneztaze soğan
yapılışı:patatesler haşlanır,güzelce ezilir...tereyağı eklenerek yumuşanması sağlanır...diğer malzemeler karıştırılarak borcama yayılır...üstüne diğer tarafta yaptığımız yoğurt ve mayonez karışımı üstüne dökülür...taze soğan ve kornişon turşusuyla süsleriz....afiyet olsun ve kolay gelsin...

ARAP KURABİYE

uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar :)...
en sonunda bende denedim...hep yapmak istiyordum...ve nihayet yaptım...

ilk bakışta bir tereddütlendim..acaba yumurta sarısı ve kurabiye..olabilirmi diye..oldu hemde misss gibi...yapmanızı ısrarla tavsiye ediyorum..

helede benim gibi bir yumurta severseniz ise hiç düşünmeden haydi mutfağa...
tarifi sihirli mutfaktan aldım....çok güzel oldu....teşekkürler tarif için....3 haşlanmış yumurta sarısı 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 paket vanilya aldığı kadar un
Üstünü kaplamak için:1/2 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı nesquik 1/2 su bardağı kakao
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları ile margarini iyicene yoğuruyoruz. Daha sonra bulamaç haline getirdiğimiz margarin ve yumurtaya vanilyayı ekliyoruz. Kıvamını ayarlayabilmek için azar azar unumuzu ilave edyoruz ve bir yandan karıştırıyoruz. Şekil verebileceğimiz kıvama geldikten sonra yuvarlak kurabiyeler yapıyoruz. Ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz. Bu ayar her fırın için aynı olmayabilir. Üzerleri sararmaya başlayınca pişip pişmediğini kontrol edip fırından alabilirsiniz.

PEYNİRLİ PİZZA VE OBURCUK

merhaba teyzelerim.....
biliyorum beni çok özlediniz....annem daha ısrarlarıma dayanamayıp beni ekranlara taşıdı...
bilemiyorum farkettinizmi...saçlarımı önce kazıdılar,sonra beni büssürü banyo yaptırıp azda olsa uzatmayı başardılar....
hani kışın olsa şapka takardım...tamda bahara dek getirdiler...rezil oldum...biraz olsun uzadıda karizmayı kurtarabildik....

birde bana sağlıklı diye otlu motlu bişeyler yedirip duruyor....hem zorla yediriyor,sonrada bana oburcuğum diyor....dilim bir çözülse ben söyleyeceklerimi biliyorum.....
parmağımla istediklerimi göstermekten baş parmağım yoruldu....dediğimi anladıda en sonunda bana minik pizzalar yaptı....peynirli ama olsun...besleyiciya ondan..
şimdi sizlere oburcuk oğlumun severek yediği ..çok pratik ve bir okadar lezzetli peynirli pizzaların tarifini vereceğim..

yapılışı:küçük hamburger ekmekler alınır ..ikiye bölünür...ketçap ve kekik güzelce karıştırılır ve ekmeklerin üstüne sürülür...evinizde o nada ne bulunuyorsa...sosis , salam veya sucuk tan her hangi biri ekmeklerin üstüne konulur ..ben salam kullandım..en son bolca kaşar rendelenerek ekmekler fırına sürülür...afiyet olsun..

KABARCIK

canınız tatlımı çekti......pratik ama hemen yapılabilen bir şeymi istedi canınız....

işte size vereceğim tarif hem kolay hemde pratik oluyo...

biz hanımlar pek tatlısız duramayız...sizleri bilmem ama ben çikolata ve şeker hastasıyım..:))))ne yapıyım kendime hakim olamıyorum..malesef oğluşumda bana benzedi herhalde...çünkü çikolata diye peşimden alıyo...yumurtayı bile şekerle yiyo:)))...anlyacağınız...analı çoçuklu şekerciyiz...

kabarcık tatlısını belki hepiniz bilirsiniz ama ben yine de tarifini vereyim....

MALZEMELER:

1,5 su b. un4 yumurta1 çorba k. tozşeker1 p. kabartma tozu
yarım subardağı yoğurtşerbeti için:3 su b. tozşeker3 su b. su1 limon

YAPILIŞI:

bütün malzemeler karıştırılır ..yumuşak bir hamur elde edilir...ince şekilde açılır..ve bardakla kesilir..kesilen hamurlar kızgın yağa atılır ve kızartılır..önceden yapıp soğuttuğumuz şerbetin içine koyulur...şerbeti çekmesi sağlanır...soğuyunca bir güzel yenilir....afiyet olsun...

KAYGANA...

bizim oraların en meşhur yemeklerinden biridir kaygana...sağolsun memlekete gittiğimiz zaman sevgili kayınvalidem bizim için her zaman yiyemiyeceğimiz ve malumunuz benim yapamadığım yöresel yemekleri yapıyo...ve bizim ağzımızı şenlendiriyo :))...

işte kayganada onlardan biri...çok basit oluyo...yazdan beri bende evde çok yapıyorum..eşim yemeye bayılıyo...çok lezzetli bir tadı var..herkase tavsiye ederim..

yapılışı:üç yumurta kırılır ve iyice çırpılır..yarım su bardağına yakın un ve az bir miktarda mısır unu koyularak karıştırılır....bizim oralarda tuzlu hamsi yaparlar ve onun suyundan koyarlar...eğer varsa o sudan koyun...şayet yoksa miktarı çok cıvık olmamak şartıyla suyu ilave edilir...bolca maydonoz,bir adet ince ince doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır...
diğer tarafta tavaya yağ koyular hafif kızdırılır...azar azar yapılan iç koyulur ve kızartılır...denemenizi tavsiye ederim....şimdiden afiyet olsun....

RAMAZAN VE ARDINDA KALANLAR.....

son güzelliğimiz .....cana yakın ve etrafına güzellikler ve mutluluklar saçan elif arkadaşımıza ait...kendisi gibi çok şık bir sofra hazırlamış...ellerine sağlık canım..her şey çok lezizdi...

canım arkadaşlarım..şimdilik bu kadar...sizi bu görüntülerle başa başa bırakıyorum...yeni tariflerle buluşmak üzer
kinci güzelliğiim çalışan ve üstüne üstün çok marifetli arakadaşımız esmanın sofrası...ne kadar rengarenk görünüyor değilmi...havuçların tadına sizinde bakmanızı isterdim...bizzat yediğim için ...enfess olmuştu...bu rada arkada poz veren minik kızımız asya yani DİSAL in yavrusu....esmacım elllerine sağlı

ramazanım güzel ramazanım ...on bir ayın sultanına elveda dedik...üzülerek....güzelliklere....ama arkamızda hoş sohbetler ve muhabbetler bırakarak...
işte bu sebepten dolayı sizlere fırsat bulupta yayınlayamadığım bir kaç güzellik sunmak istedim....

ilk güzelliiiğim sevgili kankam DİSALİN.....harika bir sofra olmuş değilmi..arkadaşım azıcık beceriklidir :)öpüyorum canım ..ellerine sağlık..bu arada kendileri bizim hamur annemizdir ....


YE#27 KARA LAHANA YEMEĞİ

bu ayki etkinliğin sahibi sevgili yeşime kolaylıklar diliyorum....

eski tarifimle katılıyorum.....çok eski sayılmaz ama bir kaç tarif üzerine çıkardım sadece....
karadenizli olarak bu etkinliği kaçıramazdım...aslında bütün bildiğim yemeklerle katılmak isterdim ama hazırda bu tarif vardı...


gelgelelim kara lahana yemeğinin tarifine...yazın sevgili annemin(kayınvalidem) bizim için yaptığı...tadına doyamadığımız ,tam bir vitamin deposu olan yemeğimizin tarifine....

yapılışı:lahana ve ve fasülye ayrı yerlerde haşlanır...diğer tarafta soğan ,domates ,yağ ve salça kavrulur...haşlanan lahanalar ve fasülye eklenir...birde yarma koyularak ...karıştırılır...yeterince su ve tuz eklenerek..kısık ateşte pişirilir..ve sonra afiyetle yenir....

BÜLBÜL KONAĞI


şerbetli tatlı,sütlü talı,cevizli tatlı, rulo tatlı,kaymaklı tatlı..........liste uzadıkça uzuyo....hepsinin lezzetide birbirinden farklı...helede insan tatlı sevmeye dursun...bir anda önüne hepsini istiyo...

malesef bu gün sizler için tatlı yapmadım... tatlıdan okadar bahsetim ama tuzlu bir tarif vermek istedim nedense...

bülbül konağını ilk defa denedim...çok lezzetli oluyo...bazı arkadaşlar tatlısınıda yapıyo...ama ben yapmadım...sizler için ilk fırsatta deneyeceğim...ama önce tuzlusunun tarifini vereyim sizlere...


malzemeler:

-250 gr margarin
-bir çay bardağı sıvıyağ
-bir yumurta
-4 yemek kaşığı yoğurt
-bir yemek kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı sirke
-un

iç malzemeler:
-1 su bardagi beyaz peynir-yarim demet maydanoz-1 yumurta beyazi

yapılışı:Oda sicakliginda bekletilmis margarini, yumurtayi, sirkeyi, tuzu, sivi yagi ve yogurdu iyice karistirin. Elenmis unu ve hamur kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Hamuru uzeri ortulu bir sekilde buz dolabinda 15 dakika dinlendirin.
Bu arada ezilmis beyaz peyniri, ince ince dogranmis maydanozu ve 1 yumurta beyazini iyice karıştırın...Hamuru merdane yardimiyla yarim cm kalinliginda acin. Yuvarlak kalipla kesin.kesilen sekillerin yarisini da kola kapagiyla ortasindan kesin. Yuvarlak olan parcanin uzerine peynirli karisimdan koyup ortasi delik olan parcayi peynirli karisimin uzerine kapatin. Yumurta sarisi surup...Kizarana kadar pisirin ...afiyet olsun..

CEVİZLİ RULO TATLI

buruk bir sevinç içerisindeyiz...hoş sohbetler...birlikte iftar yapmalar..kalabalık içinde muhabbetler...sık sık aile ziyaretleri...heyecanla bayramı beklemek...dostları sevindirmek..aç aç akşama ne yiyeceğim hayalini kurmak..misafirin geleceği an telaşlanmak....heyecanla topun atışını beklemek...işte ben bunları çok özleyeceğim.......sanırım sizlerde aynı duyguyu paylaşıyorsunuz benimle....
gelgelelim tatlımızın tarifine..çok hafif ve lezzetli oluyo..denemenizi ısrarla tavsiye ederim....

malzemeler:
-iki adet yumurta
-bir çay bardağı yoğurt
-bir çay bardağı tozşeker
-bir çay bardağı sıvıyağ
-kabartmatozu

iç malzemeler:
-yüz gram ceviz içi
-iki tatlı kaşığı tarçın
-yarım çay bardağı sıvıyağ

şerbeti:
-beş subardağı su
-dört su bardağı şeker ve limon suyu

yapılışı:bütün malzemeler karıştırılır yumuşak bir hamur elde edilir...bir cm kalınlığında açılır..yapılan iç hamurun üstrüne yayılır..rulo şeklinde sarılarak...ince ince dilimlenir...180derece fırında pişirilir...şerbet soğuk tatlı sıcak olması gerekiyo...daha iyi bir sonuç alabilmek için...afiyet olsunnnnnn

HAMUR ÇORBASI Ye# 32 ...

sevgili lama arkadaşımızın düzenlemiş olduğu bu güzel atkinliğe hamur çorbamla katılmak istedim..kendsine kolaylıklar dilerim...

miss gibi bir çorba tarifiyle karşınızdayım...çünkü üç gündür misafir ağırlmaktan sizlere zaman ayıramadım..çok yoğun geçti...üstüne birde bizim ufaklığın bitmek bilmeyen yaramazlıkları ve merağı beni dahada yordu...

gelgelelim çorbamızın tarifine...
yapılışı...yüz gram kadar kıyma tencerede bir güzel pişirilir..diğer tarafta ince ince doğrana biberler ve domatesler eklenir ve karıştırılır...bir yemek kaşığı kadar da salça eklenerek biraz daha pişirilir ..kaynamış su yavaş yavaş ilave edilir..daha sonra erişte yani hamur parçacıkları koyularak kaynatılır ...istenilen baharatların koyulması mümkündür...afiyet olsun...

YUFKA ÇANAĞINDA AMERİKAN SALATASI

selam arkadaşlar....ben geldiiiimm......
ben tatildeyken bana mesaj bırakan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum....

ne diycem ne yazacağımı bilemiyorum....uzun süredir sizlerden ayrıydım...
bu süre içinde ailemle bol bol zaman geçirdim ve oğluşumu büyüttüm...merak etmeyin tariflerlede geldim....

artık sık sık beraberiz.....
şimdilik yukardaki tarifle sizleri baş başa bırakıyorum...tarifi yemekşenliğinden aldım...biraz değişiklik yaptım....
yiyenler çok beğendiler....
tarifi.........2 adet yufka muffin kalıplarına kareler şeklinde iki kat üst üste konularak kesilir...içlerine nohut doldurulur....ve fırında kızarana kadar pişirilir....nohutlar içinden alınır....amerikan salatası içlerine servis zamanı doldurulur....
ayrıntılı resimler için yemekşenliğine bakabilirsiniz......

3 Ocak 2008 Perşembe

TATİL VE PATATESLİ TOPLAR.......


sevgili teyzelerim biliyorsunuz artık yaz tatili geldi...okullar kapandı...benimde dört gözle beklediğim tatil zamanı geldi..

annem, babam ve ben pazar günü memleketimiz trabzona gidiyoruz....yuppiiiii..çok mutluyum ..çünkü anneannemi,babaannemi,dedelerimi,dayımı,halamı,amcamı...... göreceğim...ooo ne çok sevenim varmış...

teyzelerim biz iki ay burda yokuz....sizlerin ellerinizden öperim..annemin bloğu sizlere emenet..iyi bakın tamammı...

.annemin dönüşü muhteşem yemeklerle olacak..:))))


canım arkadaşım duygu bizler için bu patatesli topları yapmıştı..çok güzel oluyo..herkesin bildiği bir tarif...çok leziz oluyo...denemenizi tavsiye ederim...

yapılışı:patatesler soyulur.bir güzel haşlanır..güzelce ezilir içine taze soğan,dereotu,maydonoz,çeşitli baharatlar koyolarak yoğrulur...top şekli verilerek ortasına çukur yapılr..mayonez ve zeytin koyulur...... şimdiden afiyet bal şeker olsun....

canım arkadaşlarım iki ay gibi bir zaman zarfı içerisinde buralarda artık yokum..memlekette fırsat bulduğum anlarda sizlere uğramaya çalışacağım...sizleri şimdiden çok özledim..kendinize iyi bakın ..kocaman öptüm..

istediğiniz bir şey varsa getirebilirim..her isteğe açığım...:)))

DOSTUMA VEDA....MİLFÖYLÜ BÖREKLER


bugün canım arkadaşım..kardeşten de bana daha yakın. dostum disalimi uğurladım.. çooook uzaklara..allah kısmet ederse salı günü umreye gidecek..onun adına çok sevindim..çünkü o güzel yerlere gidip görme şerefine erişecek inş..ve bizim için bol bol dua adecek...

biliyorum onu çok özleyeceğim..genelde hergünümüz beraber geçerdi..onsuzluğa çok zor alışacağım..

can arkadaşıma burdan tekrar iyi yolculuklar dililyorum...ve onu çok sevdiğimi söylüyorum...

arkadaş bulmak çok kolay ama dost bulmak çok zor...ben dostumu buldum.. ve kendimi çok şanslı hissediyorum..sanırım sizinde benim gibi candan dostlarınız vardır.......

sizlerle paylaşarak biraz daha rahatladım arkadaşlar..şimdiden teşk..

sizlere çok sevdiğim ve sık sık yaptığım milföy böreklerini tarifini vereceğim...

yapılışı:milföylerin bir tanesi alınır içine uzun sosis konulur.rulo şeklinde sarılır..açılmaması için kürdan ile tutturulur..milföyler bitene kadar aynı işlem devam edilir..180 derecelik

fırında hafif kızartılır... sıcak sıcak yenilir...şimdiden afiyet olsun...


SEMİZ OTU YEMEĞİ


varmı yeşillik gibisi...ohhhh miss gibi..tadı başka lezzeti başka oluyo...

hem hafif , hemde besleyici..yeri geldiği zaman etten bile kıymatli oluyo..

son günlerde dikkat ettimde hep tatlı hep börek ..bir değişiklik olarak..yeşil bir yemek :) eklemek istedim tarif listeme..ve siz canım arkadaşlarımla paylaşmak ..güzel yaptım dimi..:))

yemeğimiz çok kolay oluyo...semiz otları güzelce yıkanır.

tencerede önce soğanlar ölene kadar yağ ile birlikte kavrulur..salça eklenir..daha sonra semiz otu ilave edilerek karıştırılır...az miktarda su koyolur..pişmeye yakın yarım su bardağı pirinç eklenir..çeşitli baharatlarla yemeğin lezetine doyum olmaz...afiyet olsun...

ÇAY SOHBETİ VE ÇİLEK SOSLU PASTA


yediğimiz için mi toplanıyoruz..yada toplandığımız içinmi yiyoruz....bilemiyorum..ama hangi arkadaşa gitsek böyle güzel sofralarla karşılaşıyoruz..

duygucuğumun ellerine sağlık..yine döktürmüştü..hepsi de birbirinden güzeldi...

menüde şunlar vardı:

-kuskus salatası

-milföy börekleri

-çilek jöleli pasta

-salata tabağı



pasta çok güzel oldu..arkadaşımızın ellerine sağlık...

işte sizler için tarifi....

şimdiden kolay gelsin...

ÇİLEK SOSLU PASTA

malzemeler:


4 yumurta
4 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı vişne suyu
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket meyveli sos
hazırlanması:
4 yumurtayı, 4 çay bardağı şeker , 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın. kalan karışıma 2 çay bardağı un , kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın.
180 derece 45 dakika pişirin.kek pişince üzerine 1 bardak vişne suyunu dökün, 2-3dakika vişne suyunu çeksin. Kek vişne suyunu çekince ayırdığınız karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.
Üzerine tarifine göre hazırladığınız çilekli krem şantiyi sürüp; tarifine göre hazırladığınız çilekli ahududulu meyve sosu ile süsleyin.

ÇAY DAVETİ


havalar ısınmaya başlayınca artık oturmalarımızda azalmaya başladı...ev oturmalarımızı yavaş yavaş artık çay bahçelerine,parklara,deniz kenarlarına...gönlümüzün istediği yerlere gitmeye başladık...haftada bir yaptığımız günlar iki haftaya düştü..

arkadaşlar sağolsunlar bugün bende toplandılar..günümüz çok güzel geçti....günün devamını..çay bahçesinde bitirdik..

yani yemeğin üstüne güzel bir yürüyüş harikaydı...

davet menümde:

elmalı turta

kağıtta kek

turşu kavurması

puf poğaça

kus kus salatası

genelde herkesin bildiği tariflerden yaptım..pek değişik bir şey yoktu..istediğiniz bir tarif varsa verebilirim.......

HAVUÇLU TATLI VE SOBE

merhaba arkadaşlar sizlere canım arkadaşım duygunun yaptığı bol havuçlu tatlının tarifini vereceğim..arkadaşım diye söylemiyeyim ama kendileri çok marifetli ve beceriklidir..tatlıda üstüne yoktur...

kendisine dün misafirliğe gittiğimizde çok güzel şeyler yapmıştı....hepsi birbirinden güzeldi ...kendisine teşk .ederim

havuçlu tatlıyı ben çok sevdim eminim sizde seveceksiniz...şimdiden kolay gelsin.

malz.

.yarım kilo rendelenmiş havuç

.bir paket petit beure bisküvi

.yarım su bardağı ceviz

.tarçın

.bir paket krem şanti

.bir su bardağına yakın şeker

yapılışı:havuçlar rendelenir tavada şeker ile birlikte pişirilir.diğer tarafta krem şanti tarife göre çırpılır.soğuyan havuçlara ilave edilir...bisküvi,tarçın,ceviz eklenerek karıştırılır..silikon kalıba dökülerek bir gün dolapta bekletilir..daha sonra tabağa ters çevirilerek servis yapılır...afiyet olsun...

sevgili ebruakın arkadaşım beni sobelemiş..kendimce cevaplamaya çalıştım...ebrucuğum teşk.ederim...

-Ben güler yüzlüyüm

-Ben somurtkan değilim.

-arkadaş muhabbetinden hoşlanırım.
-yalnızlıktan hoşlanmam.

-süper bir ailem var.

-annem yanımda yok.

-çok güzel makyaj yaparım.

-pırasa yemeği yapmam.

-üç günde olsa diyet yaptım.

-üç günden sonra diyet yapmadım.

-oğluma kardeş yapacağım.
-fazla yemek yapmayacağım.

-gülen yüzler istiyorum.

-yalnızlık istemiyorum.

-oğlumun büyüdüğünü hayal ediyorum.

-eşimsiz bir hayat hayal etmiyorum.

-aileme inanıyorum-güveniyorum.

-yalancılara inanmıyorum.

-Sürekli oğlumla ilgilenirim

-Nadiren dinlenirim.

-ailesiyle zaman geçirenleri onaylıyorum.

-ailesiyle ilgilenmeyenlere karşıyım.
-eşimi buuuuu kadar seviyorum.

-karşıdan karşıya geçenlere yardım ederim.

-Bana yalan söyleyene yardım etmem.

-yemek dergilerini ,ilgimi çeken yazılarımı okurum.

-sıkıcı yazıları okumam.

-oğlumu takip ederim.

-reklamları takip etmem.

-bebek arabası kullanırım.
-normal araba kullanmam.

-disale giderim.

-evde yoksa gitmem.

ISPANAKLI BÖREK



mayalı poğaçaların hepsini çok sevmişimdir..tatlısını,tuzlusunu.peynirlisini.sebzelisini....kısacası sadesini bile bayıla bayıla yerim.....


sizlere bugün ıspanaklı böraklerin tarifini vereceğim..börek gibi sarıldığı için bu ismi verdim....

sıcaklar başladı...malumunuz pikniklerde yavaş yavaş başlar..hatta gidenimiz bile olmuştur....bu sıcaklara kim dayanabilir.... hatta pc başında bile eskisi kadar zaman geçiremiyorum...herhalde havaların cazibesi beni bu hale getirdi :)...


bugün sizlere pikniklerde miss gibi yiyeceğiniz ıspanaklı böreklerin tarifini vereceğim...şimdiden kolay gelsin....


MALZ.


-dört su bardağı un

-bir su bardağı yoğurt

-iki yumurta

-iki çorba kaşığı sıvıyağ

-tuz

-maya (yarım paket)

İÇ MALZ.

-yarım kilo yıkanmış ayıklanmış ıspanak

-iki adet soğan

YAPILIŞI: hamur malzemeleri yoğurulup ve mayalanması beklenir...mayalana hamur oklava ile açılır içine yapılna iç (içi ıspanaklar haşlanır ,soğanar tavada kızdırılır haşlanan ıspanaklar koyularak hafif pişirilir..isteğe bağlı salça koyulur..ben kıydum..)ince bir sıra halinde koyulur.resimdeki gibi bir sıra katlanır ve kesilir ..hamur bitene kadar bu işlemyapılır...daha sonra rulolar istenilen boyutta kesilir..üstüne yumurta sarısı ve zeytinyağı sürülerek pişirilir...afiyet olsun...

ÇİLEKLİ ATOM PASTA


evgili teyzeciklerim...

kaç gündür annemden bana tatlı yapmasını istiyordum...bitmek bilmeyen temizliği yüzünden her gün erteliyordu....herhalde isyanımı duymuş olacakki anneciğim bana pasta yapmış.....

tadını çok beğendim...annem içine ne bulursa koymuş.....bi yemişim bi yemişim bi bakmışım pasta bitmiiiişş....buyrun tarifide annem versin....

malzemeler

  • bir paket vanilyalı puding
  • bir paket çilekli böğürtlenli sos
  • bir paket kremşanti
  • 20 adet petitböure bisküvi
  • ceviz veya fındık
  • 2 adet muz
  • 15 adet çilek
  • 1 su bardağı süt

yapılışı

  • puding ölçüsüne göre pişirilir..
  • içine biküvi kırılarak eklenir...muz doğranır..
  • çileklerde doğranır..cevizler eklenir..
  • kalıba dökülür...soğuması beklenir...
  • ters çevrilerek üzerine kremşanti süt ile çırpılıp dökülür..
  • en üstede çilekli sos dökülür...
  • soğuk soğuk servis edilir
  • afiyet olsun


POĞAÇA


hafta sonuna girdiğimiz ilk günde sizlere sıcacık dereotlu poğaça tarifini paylaşmak istiyorum...kahvaltıya birebir...

eşinize süpriz yapmak istiyormusunuz...işte tarif

malzemeler

  • bir su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım paket yaş maya
  • aldığı kadar un
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • iki yemek kaşığı şeker

iç malzeme

  • peynir
  • dereotu

yapılışı

  • hamur malzemeleri yoğrulur..
  • mayalandıktan sonra iç malzemesi konularak şekil verilir
  • yağlanmış tepsiye dizilir
  • önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..

FIRINDA KAŞARLI MANTAR


benim severek yediğim...ama eşimin asla yemediği..ne kadar ısrar etsemde yediremediğim ...annem sayesinde doya doya yediğim..

fırında kaşarlı mantarın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum...daha fırından çıkmadan kokusu evin heryerine sarmıştı...çok güzel bir kokuydu..yani herkese ..

mantar sevenlere acil olarak yapmasını tavsiye ederim..

özellikle...DİSAL arkadaşıma kendisi biraz mantar hastasıda....:)

neyse lafı uzatmadan tarifi vereyim....

yapılışı:mantarlar yıkanır..sapları koparılır.ters çevirilerek borcama dizilir..içerisine az miktarda tereyağ ve kaşar koyularak fırında pişirilir...afiyet olsunnnnn......

TOP PARE


işte size tadına bayıldım ..aklıma talı geldiği zaman ..yani krize girdiğim zamanlarda yaptığım tatlıdan bahsetmek istiyorum...

aslında yaz günlerinin yaklaştığı şu günler biraz uzaklaşsam desem de hayatımın bir vazgeçilmezi olarak asla tatlıdan ayrılamıyorum..bazen diyorumki herkesde benim gibimi?bir kaç duyumdan sonra rahatlıyorum.. devam tatlı yemeye.hele de şerbetli tatlılara hastayım..bak yine krize girmeye başladım..

ben tatlımdan bir dilim almaya gidiyorum...sizide davet ediyorum buyrun arkadaşlar..

malzemeler:

.iki yumurta

.bir paket yumuşak margarin

.beş su bardağı un

.bir bardak pudra şekeri

.bir bardak yoğurt

.kabartma tozu

.vanilya

yapılışı:bütün alzemeler konularak yumuşak birhamur edilene kadar yoğrulur.hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır..

içi:havuç,elma,şeker,ceviz,tarçın,.(ben göz kararı koydum)

hazırlanan top parelerin içine yapılan iç koyularak fırında pişirilir.

şerbeti:iki bardak şeker,bir buçuk su bardağı su,limon

pişen top pareler şerbete batırılır.üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır..afiyet olsun...


ETLİ GÜVEÇ


arkadaşlar bugünlerde çok mutluyumm...anneciğim kısa bir süreliğine yanıma geldi..güzel bir koşuşturma içerisindeyim..gurbette yaşayan ve aile hasreti içerisinde olan herkes beni daha iyi anlar...

gerçekten uzakta yaşamak tek başına birşeyleri yapabilmek ,kendi ayaklarının üstüne durmak çok zor oluyo..ama zamanla alışıyorsunuz..tek arkadaşınız eşiniz ve çocuğunz ve çok sevdiğiniz dostlarınız...

birdenbire sevdikleriniz,telefonla geliyoruz deyince tatlı bir teleş sarıyo sizi..işte bende annemin heyecanını yaşıyorum şu sıralar...darısı sevdiklerini bekleyenlerin başına

anlayacağınız bugünlerde ağzım kulaklarıma varmış :)

annem nezaman gelse etli güvecinden mutlaka yapar...aramızda kalsın ama eniştesi bayılırda :)
gelgelelim güvecin yapılışına..şimdiden kolay gelsin......

malzemeler:
.yarım kilo kuşbaşı et
.yarım kilo patates
.dört adet domates
.ikiyüz elli gram çarliston biber
.dört diş sarımsak
.yarım kilo soğan
.istenilen baharatlar..
yapılışı.
soğan ile salça kavrulur..et ilave edilir..üç su bardağı su koyularak etin pişmesi sağlanır.daha sonra sarımsak,biber,domates,patates eklenerek pişirilir. fırında kızarması için güveç kaplarına alınır..on dakika 180 derece fırında pişirilir...sıcak sıcak yenilir..afiyet olsun...
.