6 Ocak 2008 Pazar

KAYGANA...

bizim oraların en meşhur yemeklerinden biridir kaygana...sağolsun memlekete gittiğimiz zaman sevgili kayınvalidem bizim için her zaman yiyemiyeceğimiz ve malumunuz benim yapamadığım yöresel yemekleri yapıyo...ve bizim ağzımızı şenlendiriyo :))...

işte kayganada onlardan biri...çok basit oluyo...yazdan beri bende evde çok yapıyorum..eşim yemeye bayılıyo...çok lezzetli bir tadı var..herkase tavsiye ederim..

yapılışı:üç yumurta kırılır ve iyice çırpılır..yarım su bardağına yakın un ve az bir miktarda mısır unu koyularak karıştırılır....bizim oralarda tuzlu hamsi yaparlar ve onun suyundan koyarlar...eğer varsa o sudan koyun...şayet yoksa miktarı çok cıvık olmamak şartıyla suyu ilave edilir...bolca maydonoz,bir adet ince ince doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır...
diğer tarafta tavaya yağ koyular hafif kızdırılır...azar azar yapılan iç koyulur ve kızartılır...denemenizi tavsiye ederim....şimdiden afiyet olsun....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hamsi tuzlaması suyu çok değişik geldi..şahsen ben koymamayı yeğlerim..karadenizli olmayanlar için garip geliyor..