6 Ocak 2008 Pazar

ETİMEKLİ PROFİTEROL.. PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGİ 8

merhaba arkadaşlar.....

uzun bir aradan sonra şükür kavuşturana...bayram telaşı derken sizlere hiç vakit ayıramadım..bir de üstüne bizim oğlan hastalanınca sormayın gitsin:(

şükür şimdi iyidir.. ama bizi çok korkuttu...

bayramdan önce arkadaşlara yapmıştım....bayramda da sevgili kayınvalideme yaptığım etimekli profiterolin tarifini vermek istiyorum..çok beğendiler hatta gerçek sandılar....tarifi sevgili arkadaşım diyalogyemeklerinden aldım..şiddetle herkese tavsiye ediyorum....ağızda çok hoş bir tat bırakıyo..ve çok hafif oluyo..

sevgili arkaşım keskinlininmutfagi beni etkinliğe davet etti..kendisine teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum....

MALZEMELER-
-1 kg.süt-
-1 bardak şeker
-1 bardak un
-1 paket krem şantiy
-1 bardaktan biraz az süt kremşantiy için.
-1 paket tuzsuz etimek
-1 paket hazır çikolatalı sos
süslemek için fındık,çikolata taneleri,hindistan cevizi.....
YAPILIŞ....
Süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin,biraz soguyunca içine bir kaşık tereyagı ekleyin.Krem şantiyi sütle çırpın,ve muhallebiye ekleyerek iyice çırpın.Etimekleri irice parçalara ayırarak, çırptığınız karışıma ekleyin ve ıslattığınız borcama veya kaselere boşaltın.Hazır çikolatalı sosu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın...Onu da karışımın üzerine yaydıktan sonra ...dilediginiz gibi süsleyin.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Melek* dedi ki...

ne güzel bir tarif böyle tanıstığıma çok memlun oldum
birgün kendimi daha yakından anlatırım inş. size zaten blogumu görüncede anlarsınız aslında manevi değerlerimi baş üstünde tutan biriyim Allah a emanet olun

Mutfaknotlari dedi ki...

evt ararken buldum arkadaşım tarif seninmiş
bi çok blogdan tarifler var zaten