Merhaba arkadaşlar;sizlere çorom lu bir arkadaşımla haftasonunda yaptığımız haşhaşlı katmer anlatacağım..gerçekten güzel oluyo.İnşallah haşhaşı seversiniz..genelde börek şeklinde yapılıyo ama bu sefer tavada denedik umarım beğenirsiniz....bu arada herkese iyi haftalar diliyorum..
İşte tarifimiz;
Hamur için
1.beş su bardağı un
2.bir kibrit kutusu büyüklüğünde maya
3.bir tatlı kaşığı toz şeker
4.yeteri kadar tuz(göz kararı)
5.su(göz kararı)
İç malzemesi
1.haşhaş(miktarı isteğe bağlı)
2.yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı;Unu bir kaba koyarak ortasını havuz şeklin de açın.Bir subardağı ılık suda şeker ve mayayı kabartın.Unun içine mayayı ve suyu ilave edin.Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamur kabarınca küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapın.İtediğiniz boyutta açın.İçini hazırlanan iç sürülür,daha sonra rulo yapılarak tekrar açılır.Yağlanan teflonumuzda, hafif pembeleşinceye kadar pişirilir....
AFİYET OLSUN
Not:Tavsiyem bal ile birlikte yemeniz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder