malzemeler
- yarım kilo pirinç
- yarım kilo kıyma(iki kere çekilmiş)
- yoğurt
- un
- tuz
- kara biber
- nohut
- kuşbaşı et
- haşlamak için su
yapılışı
- yarım pirinç yıkanır,bir saat kadar süzgeçte bekletilir....
- sonra robotta çekilir...un haline getirilir...
- kıyma ,kara biber,tuz pirinç unu ile beraber yoğrulur....
- yoğurduktan sonra el yağa batırılarak küçük küçük yuvarlanır...
- tuzlu kaynamış suda beş dakika kadar haşlanır....
- süzülür ve bi taraftada et ve nohut haşlanır....
- piştikten sonra yoğurt ,un ,yağ iyice çırpılır...
- haşlanmış olan nohutun üzerine dökülür...karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirilir...
- üzerine nane yakılır....
- yiyeceğiniz kadar yuvarlama tencereye eklenir....
- kalan yuvarlamalar dondurucuda saklanabilir....
sizin evdede 23 nisan şenliği varmıydı...işte bizim kendi evimizde düzenlediğimiz tek kişilik bir program...yürümeyi bilmeyen bir çocuğun futbol oynama heyecanı....
süzük bakmasının sebebi yavrumun biraz rahatsız olması...soğuk havaların gazabına uğradı....
böye kollar meydanda bacaklar meydanda olursa hasta olmazmı yavrucak....demeyin....çünkü bir karelik fotoğraf için ..pardooon...23 nisan için giyindi....
bütün çocukların ve çocuk olmayı seven yetişkinlerin 23 nisan ulusal egemenlik çocuk bayramı kutlu olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder