23 Ekim 2008 Perşembe

HAMSİKUŞU....ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ....

merhaba arkadaşlar....
yine siz arkadaşlarımı çok özledim..
ama bilgisayarımdaki bazı sorunlardan dolayı sizlerden yine ayrı kaldım...şükür akşam düzelince bende hemen başına oturdum.. güzel mesajlarınızla kendime geldim..
artık burası bir alışkanllık gibi oldu...birkaçgün pc başına otramayınca inanın sıkıntıdan patlayacaktım...sağolsun sevgili disal beni habersiz bırakmıyordu...:))
(bu arada seni çok özledim dostum)
anlayacağınız bilgisayarsız bir hayat şu sıralar düşünemez oldum.:))

hamsinin yeni yeni çıkmaya başladıı şu sıralarda sizlere memleketimize ait güzel bir lezzet yapmak istedim.. uyyyyyyyyyy hamsi kuşu...:))
aslında ,değişik bir mücver tadında oluyo...

yapılışı.....
öncelikle yarım kilo hamsiyi temizliyoruz ve bir kaba alıyoruz..
diğer tarafta..taze soğanı,maydanozu,naneyi ince ince doğruyoruz....
Hamsileri,yeşillikleri,mısır ununu ve biraz da normal beyaz unu kabımızda karıştırıyoruz.Tuz ve az kırmızı pul biber de ekliyoruz.Elde ettiğimiz karışım ne katı nede sulu olmamalı...Tavaya biraz sıvı yağ koyup Hamsikuşlarını elimizle şekil verip güzelce kızartıyoruz......

afiyet olsun.....
Uluslararası Arkadaşlık Ödülü / Friendship Around The World Award




Beni bu güzel öldüle layık gören sevgili arkadaşlarım disal,tadınadoyamadım-dilek,mutfakta bir melek,capankizimutfakta ya çok ama çok teşekkür ederim..

sizler sayesinde;
blog aleminde ilk özel ve anlamlı bir ödüle sahip oldum...

bu anlamlı ve güzel ödülü açıkcası kime vereceğimi bilemedim..

hepiniz benim için çok ama çok özel kişilersiniz....

burda çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kuruldu....bu dostluğumuzu pekiştirmek adına ödülümü sizlere armağan ediyorum.. hiç bozulmaması dileğiyle..

hepinizi seviyorum....



11 Ekim 2008 Cumartesi

KURUFASULYELİ MUSKA BÖREĞİ.....


merhaba arkadaşlar..öncelikle çok çok geçmiş bayramınız kutlu olsun.:))
bu bayram hiç biryere gidemedim..

misafirlerim vardı..kardeşim ve eşi ankaradan bana geldiler..çok güzel bir hafta geçirdik..dört günlük su kesintisi haricinde tabi:(sormayın bu kadar uzun süre hiç bu kadar suzuz kalmamıştım...eşim ve kardeşim sağolsunlar suyu evden eksik etmediler... ama.musluktan akan suyun hali bir başka oluyo:))
suyun değerini bir kez daha anladım..helede evde misafir olunca..herşey işkence gibi oldu..
ama yinede susuzluğun içinde çok neşeli bir bayram geçirdik....işte susuzluk içinde misafirlerime yaptığım börek....
lezzetli ve değişik oluyo..
hem artan kurufasulyelerinizi değerlendirmek..hemde değişik bir lezzet elde etmek için güzel bir öneri bence...

malzemeler:

250 gr yufka
1 su bardağı kurufasulye
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için: Sıvı yağ
harç için süt...

yapılışı....

Kuru fasulye haşlanır, Üzerine ince kıyılmış soğan, pul biber ve sıvı yağ eklenir, harmanlanır. yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığımız karışımdan sürünüz...yufkalar bitene kadar sürülür..sonra yufkaları yaklaşık 10 cm eninde ,boyuna kesip..tekrar her parçayı ayırınız..iki parçayı üst üste koyun ..içine hazırladığımız içten koyarak..muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz....Börekleri kızgın yağa atın pembeleşinceye kadar kızartın...ve servise hazırdır.....afiyet olsun...